tiistai 14. huhtikuuta 2009

Bää!

Mitä ilmeisemmin pääsiäinen sujui rentouttavissa tunnelmissa, sillä tänä aamuna työpöydän ääreen istuutuessani pää oli aivan tyhjä!

Melkoisen paljon sitä ehti! Vatsoihin upposi lammasta eri muodoissa (lampaankare vei kyllä voiton) ja litroittain jäätelöä. Pääsiäistä juhlistettiin myös samppanjalla, miksipäs ei? Hapokas ja hedelmäinen ja melko huokea Pol Roger Brut Réserve oli oiva valinta kevääseen. Lisäksi vietettiin äidin syntymäpäiviä ja tavattiin ystäviä. Lauantai aamuna käväistiin koiramiitissä ja Jukka on saanut taas upean otoksen Lukasta! Lenni sen sijaan näyttää kuvissa melkoiselta riiviöltä... uskokoon ken haluaa ;). Kyllä harmittaa muuttaa, kun näitä kuvia katselee! Sunnutaina suunnattiin nenät kohti metsää ja "yllättäen" Luka kylpi kevään synnyttämissä puroissa, Lenni (onneksi) toistaiseksi kieltäytyi kunniasta.


Sunnuntai-ilta huipentui Kuningattaren sisar - The Other Boleyn Girl -elokuvaan. Elokuva kipusi suoraan suosikkielokuvieni listalle (kukaan minut tai kyseisen listan tunteva tuskin yllättyi)! Elokuva kertoo Boleynin sisarusten Annen ja Maryn traagisesti päättyneestä kilvoittelusta vaimoja tiuhaan vaihdelleen kuninkaan Henrik VIII:n suosiosta. Sekä puvustus että lavastus on huippulaatua ja saa uppoamaan 1500-luvun Englannin tunnelmaan. Natalie Portman tekee uskottavan roolin laskelmoivana ja juonittelevana Annena. Ja olkoonkin niin, että Henrik VIII on historiankirjojen mukaan ollut ylipainoinen rietastelija ja Mary on elokuvassa epäinhimillisen hyveellinen, mutta ehkä juuri siksi Eric Bana ja Scarlett Johansson tekevät rooleillaan elokuvasta sadunomaisen kertomuksen. Tämä satu ei kuitenkaan ole se Disneyn versio, vaan raaka ja välillä epämiellyttäviäkin tunteita herättävä. Suosittelen, viisi tähteä!Eilen oli vielä luvassa Lennin näyttelydebyytti (jota se pyrki sabotoimaan parhaansa mukaan maalaamalla itseensä sinisiä täpliä...). Lenni osallistui Pääkaupunkiseudun Kultaisten järjestämään epäviralliseen ja leikkimieliseen näyttelyyn, match shown. Kaiken näköiset ja kokoiset pennut kilpailivat samassa luokassa. Kehään mennään pareittain ja tuomari arvostelee koirat sekä valitsee kahdesta paremman (punainen nauha). Molemmat koirat pääsevät kuitenkin vielä jatkamaan, ensin kehään tulevat kaikki sinisen nauhan saaneet ja tuomari sijoittaa n. 4 mielestään parasta koiraa, jotka palkitaan, sitten sama järjestely punaisten nauhan saaneiden kohdalla. Virallisia ohjeita arvosteluun ei ole, mutta yleensä tuomarit arvioivat koiran kuntoa, luonnetta, yhteistyötä ohjaajan kanssa jne. Tämän kaiken jälkeen kerrottakoon, että Lennin nauhan väri oli tällä kertaa sininen, eikä sijoitusta tullut, tuomarin ainoa kommentti oli, että Lenni on tuommoinen "honkkeli". Olin kuitenkin tyytyväinen Lennin kehäkäyttäytymiseen, pienellä harjoituksella seisominenkin lienee onnistuu ilman namin jatkuvaa mussuttamista ;). Mätsärissä oli mukana myös Lennin veli Edi, jolle tuomari oli lausahtanut samaisen kommentin ja sisko Isla, joka sai punaisen nauhan, muttei sijoittunut. Hyvää harjoitusta reissu kuitenkin oli koko poppoolle. Lenni olisi kovasti halunnut halia sisaruksiaan mutaisilla tassuillaan ja kuopan kaivaminen näytti olevan sukuvika. Lukan mielestä pikkuveljen näyttelyesiintymisen ihasteleminen oli tylsää puuhaa ja se koitti aina välillä karata leikkimään muiden kanssa tai kerjäämään rapsutuksia. Odotus kuitenkin palkittiin naminsyöntikilpailulla, mutta Luka nautiskeli nameja noin neljä kertaa kauemmin kuin kilpailun voittaja :D.

Ei kommentteja: