sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Runsas joulu

Jouluaaton rutiinit etsivät vielä yli kymmenen vuoden yhteiselon jälkeenkin paikkaansa. Tänä vuonna pyysimme lähimmäisiä meille aamusta puurolle (tosin kutsua esittäessäni olin tyysti unohtanut, että keitän riisipuuron säännönmukaisesti hellalle)! No, käytännössä mies sitten huhki keittiössä ja me pojan kanssa touhusimme omiamme. Hyvin miehen loihtimat herkut menivät kaupaksi (jopa uhmaikää enteilevälle pojalle) ja tunnelma oli mukavan rento, verkkareilla höystettynä. Poika vetäisi saunoessamme ennätyspitkät päikkärit, joiden jälkeen suuntasimme lumesta sohjoisten teiden läpi isälleni joulupöytään. Pöytä notkui joulun antimista ja taas syötiin antaumuksella! Muutamia pakettejakin availtiin, mutta loppujen lopuksi niitä säästyi seuraavaankin päivään! Toisaalta teki hyvää itsellekin huomata, etteivät lahjat suinkaan näyttele pääosaa joulussamme.


Lahjoja saimme valtavan paljon, Pukki oli kuunnellut toiveitamme ja saaliina oli mm. toivottu taulu, uudet peitot ja siivouslahjakortti. Vuosia sitten saimme lahjaksi niin paljon suklaata, että sitä oli vielä helmikuussakin. Paljoutta tuli manattua ääneen, sillä seurauksella, että seuraavana vuonna emme saaneet ainuttakaan makeislahjaa! Tästähän jäi tietysti miehelle traumat ja nykyään hän availee lahjakääreitä kauhun sekaisin tuntein; "joutuuko ne suklaat nyt itse hankkimaan"! Tänä vuonna suklaasaalis oli varsin runsas. Pojalle toivoimme muutamaa käytännön lahjaa; saappaita ja nimitarroja. Pukin kontista löytyi myös paljon leluja; niin työkalupenkkiä kuin keittiötarvikkeitakin.


Välipäivinä ollaan kierrelty joulupyödästä toiseen ja kotonakin ahmittu jos jonkinlaista herkkua. Ennätyksellistä mässäilyä! Vuoden vaihtumista tullaan viettämään kotona, koirien seurana, vielä on auki millä kokoonpanolla. Mietteitä kuluneesta vuodesta ja ehkä jo tulevastakin luvassa myöhemmin.

Kuvan pizzassa joulun herkkuja uudessa muodossaan välipäivinä. Suunnittelemani aattoaamun Pavlova supistui luumu-pipari -rahkaksi, herkullista sekin!

P.S. Muistathan seurata meitä myös Instagramissa, sinne päivittyy kuulumisemme kuvien muodossa vähän tiuhempaan tahtiin.

P.P.S. Lupaan ja vannon päivittää "lukulistaa" paremmin ajan tasalle lähipäivinä

Ei kommentteja: